Zaterdag 20 april 1e tuinbeurt van 2024
Tussen de buien door was het prachtig weer en er werd ook volop geklust, opgeruimd en geschoffeld op de Noorderhoek en in De Domp. Na afloop waren er heerlijke soep en broodjes voor de 40 licht verregende tuinders!

Bekijk alle foto's >

Zadenbibliotheek Sneek

08-11-2023

 
Volgend jaar maart (2024) opent in de bibliotheek van Sneek, en ook in Heerenveen, een Zadenbibliotheek. Als tuinder op onze volkstuinen kun jij meehelpen om zaden in te zamelen. Heb je nog wat over van bloemen of gewassen breng ze dan langs bij de bibliotheek. Vermeld de naam/soort en doe de zaadjes in een enveloppe.  

De Zadenbibliotheek bij de Bibliotheek in Sneek (en Heerenveen) wordt op 4 maart 2024 geopend. Je kunt vrijwilliger worden en dat houdt in dat we ongeveer 2 tot 4 keer per jaar zakjes vullen en de zaadjes schoonmaken. Dit doen we met een gezellig groepje op een ochtend, onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor nu is het echter van groter belang dat er zaadjes verzamel worden, zodat ze met een mooi aanbod van start kunnen gaan op 4 maart. Op de website: https://www.bmf.nl/inspiratie/zadenbibliotheek.html is meer te vinden over de Zadenbibliotheek. Op de website van de Zadenbibliotheek zelf is ook nog meer te vinden: https://www.zadenbibliotheeknederland.nl/