Zonnige 1e tuinbeurt 2022
Zaterdag 23 april werd op De Domp en op de Noorderhoek hard gewerkt om onze beide volkstuincomplexen weer netjes te krijgen voor het komende seizoen. Alles ligt er nu weer mooi bij met dank aan meer dan 50 vrijwilligers. Hulde!

Bekijk alle foto's >

Baggeren volkstuinen Noorderhoek

Eind december en begin januari zijn de sloten rondom ons complex op de Noorderhoek gebaggerd. Een hele operatie met heel veel baggerspecie, vrachtwagens en grote kranen. Er sneuvelden verscheidene bomen en struiken omdat de machines er anders niet bij konden komen en de duwboot niet te water gelaten kon worden. Gelukkig was de bagger schoon, het ligt grotendeels in een tijdelijk baggerdepot naast de volkstuin achter de Worp Tjaardastraat in te drogen. De sloten zijn weer op diepte en we hopen op een betere waterhuishouding en door stroming en in de zomer minder stank!

Klik op een foto om een vergroting te bekijken.

Baggeren met een duwboot achter de Dr. Obe Postmastraat De bagger wordt in een vrachtwagen geladen Wat een troep Voorzichtig graven met een wat kleinere kraan Baggeren achter Vak G Diepe sporen van de grote machines Rijplaten om de ondergrond te beschermen Blubber op de paden Groot materiaal Bagger wordt in de vrachtwagen geladen Rijplaten