Geslaagde laatste tuinbeurt 2023
Er werd weer hard gewerkt zaterdag 21 oktober om de volkstuinen op De Domp en de Noorderhoek op te ruimen voor de winter.

Bekijk alle foto's >

Baggeren volkstuinen Noorderhoek

Eind december en begin januari zijn de sloten rondom ons complex op de Noorderhoek gebaggerd. Een hele operatie met heel veel baggerspecie, vrachtwagens en grote kranen. Er sneuvelden verscheidene bomen en struiken omdat de machines er anders niet bij konden komen en de duwboot niet te water gelaten kon worden. Gelukkig was de bagger schoon, het ligt grotendeels in een tijdelijk baggerdepot naast de volkstuin achter de Worp Tjaardastraat in te drogen. De sloten zijn weer op diepte en we hopen op een betere waterhuishouding en door stroming en in de zomer minder stank!

Klik op een foto om een vergroting te bekijken.

Baggeren met een duwboot achter de Dr. Obe Postmastraat De bagger wordt in een vrachtwagen geladen Wat een troep Voorzichtig graven met een wat kleinere kraan Baggeren achter Vak G Diepe sporen van de grote machines Rijplaten om de ondergrond te beschermen Blubber op de paden Groot materiaal Bagger wordt in de vrachtwagen geladen Rijplaten