Zonnige 1e tuinbeurt 2023
Op beide volkstuincomplexen werd hard gewerkt aan het algemene onderhoud op zaterdag 22 april 2023.

Bekijk alle foto's >

Rasterhoffestival zondag 9 september

zondag 9 september 2018

Op zondag 09  september zal het Rasterhoff Festival plaatsvinden in het Burgemeester Rasterhoffpark te Sneek, van 10.30 tot 19.00 uur. Ook onze volkstuinvereniging staat daar met een eigen stand op het Groei en Bloeiplein (stand 54) om voorlichting te geven over het hebben en houden van een volkstuin. Het Rasterhoff Festival is een uitje voor het hele gezin en gratis toegankelijk. Voor kinderen is er van alles te beleven en te doen. Het Festival is een combinatie van culturele activiteiten, diverse kraampjes met duurzame thema's en leuke activiteiten.
Halverwege de ‘kring-loop-route’ kan op het centrale plein worden genoten van een drankje en een hapje. Daar staat ook Circus Salto met speciale kringloopoptredens. Daarnaast kun je meedoen met workshops en  mee op diverse excursies en onder andere vaartochten met elektrische bootjes maken.
Tijdens het festival op de voormalige vuilnisbelt laten maatschappelijk verantwoorde ondernemers, organisaties en lokale vrijwilligersinitiatieven zien hoe je zelf een steentje kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het park is ingericht als festivalterrein met alledaagse thema’s als voedsel, wonen, energie, afval, vervoer, tuin, zorg, bewegen en ontspannen. De officiële opening samen met wethouder Erik Faber is op het centrale plein (op de bult) bij de ovale tent om 11.30 uur. Het groenafval van het festival komt als (bokashi)compost na afloop op onze volkstuinen.