Zonnige 1e tuinbeurt 2023
Op beide volkstuincomplexen werd hard gewerkt aan het algemene onderhoud op zaterdag 22 april 2023.

Bekijk alle foto's >

Aardappelteelt 2013

zondag 17 maart 2013

Op een volkstuin mag per jaar 1/3 van de grond met aardappelen bebouwd worden. Elk jaar schuift het gedeelte waar aardappelen verbouwd mogen worden 1/3 gedeelte op. Dat heet wisselteelt. Op die manier komen aardappelen één maal in de drie jaar op dezelfde plaats te staan. Dat is nodig om de grond niet uit te putten en om ziektes te voorkomen. Elke tuinder is verplicht zich te houden aan deze richtlijnen van het bestuur.
Op de nieuwe tuinen in de Noorderhoek moeten de aardappelen dit jaar op de meest westelijk gelegen kant van de tuin gepoot worden. Kijk even om u heen, bespreek het met uw buren en vraag bij twijfel aan de tuincommissie of het bestuur.
Op F en G, het oude gedeelte, ligt de zaak wat ingewikkelder. U kunt in de infokastjes op de tuin het schema bekijken. Op F en G is een aantal situaties afwijkend. Met die tuinders zijn aparte afspraken gemaakt door het bestuur.

Op de tuinen van De Domp is dit jaar het middenstuk aan de beurt voor het poten van aardappelen.

Om ziektes te voorkomen geldt voor iedereen: op tijd spuiten en het aardappelloof zelf afvoeren. Het loof mag beslist NIET in de compostbak en ook NIET in de singel of anders op de tuin gedumpt worden. Houdt u zich hier aan want het leed is niet te overzien als we ziekte op de tuin krijgen. De aardappeloogst is dan voor jaren verpest!