Zonnige 1e tuinbeurt 2023
Op beide volkstuincomplexen werd hard gewerkt aan het algemene onderhoud op zaterdag 22 april 2023.

Bekijk alle foto's >

Nieuw verenigingsgebouw in gebruik!

Nieuw verenigingsgebouw in gebruik!

dinsdag 4 juni 2013

Zaterdag 22 juni 2013 werd, met hulp van vele tuinders, de inventaris van het oude naar het nieuwe verenigingsgebouw verhuisd. Wat een enthousiasme en wat een mooie ruimtes.  Op maandag- en woensdagmiddag is ons servicepunt met de kantine open van 13.30 tot 14.30 uur. Op zaterdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Dan is er ook altijd iemand van het bestuur aanwezig en kunt u langskomen om bijvoorbeeld een tuin te huren. We hebben er nog een paar vrij! Overdag staat de deur naar de toiletten open. Op den duur kan elke tuinder een sleutel kopen om toegang tot het toilet te krijgen. Daar hoort u nog meer van.

Sinds de zomer van 2012 is er gebouwd aan ons verenigingsgebouw en kortgeleden werd daar de laatste hand aan gelegd. Ook de koersmixpaden op het complex de Noorderhoek zijn aangepakt. Er is een tweede grovere laag op aangebracht zodat de paden in de natte periodes niet meer zo glad zijn.
Met grote kranen werden in september vorig jaar de heipalen gebracht en vervolgens in de grond geslagen. Daarna zijn in oktober de betonvloeren gestort en zijn meteen de afvoeren en de rioleringen aangebracht. Rondom het gebouw is al drainage aangelegd. Halverwege november stonden de wanden en in december is het dak geplaatst. De firma Empatec heeft een schema van de bouwwerkzaamheden gemaakt dat in de infokastjes op de tuin en bij het oude gebouwtje hangt. Voor de Kerst was het gebouw dicht, zodat er in januari 2013 binnen gewerkt kon worden aan de afbouw. Toen de aannemer klaar was, ging de klus- en onderhoudsploeg van de vereniging aan de slag met het betegelen, het maken en plaatsen van de keuken en de toonbank enzovoort, enzovoort. Ondertussen was het bestuur bezig om zaken te regelen die betrekking hadden op de inrichting. Het budget was krap, het bestuur rekende er op dat er genoeg tuinders waren die de handen uit de mouwen wilden steken. Het gebouw werd wind- en waterdicht opgeleverd inclusief sanitair en CV. Uit de gesloopte 'blauwe Formerusflat' kregen we een mooie bruikbare keuken. Het bestuur is nog op zoek naar materiaal voor een terras. Begin juni is gestart met het leggen van de tegels in het gebouw en ook het meubilair is al aanwezig en van hippe kleuren voorzien.


Kijk voor meer foto's van de bouw bij de button foto's, bovenaan de website.