Zomerse tuinbeurt zaterdag 15 augustus
Een kleine 50 tuinders staken zaterdag de handen uit de mouwen bij de algemene werkzaamheden op de volkstuinen. Heg knippen, snoeien, borders opschonen, maaien, zwerfvuil opruimen, schoonmaken, onkruid verwijderen. Er was genoeg te doen.

Bekijk alle foto's >

Openingstijden Ledenservicepunt en Kantine


Het ledenservicepunt zit in ons verenigingsgebouw bij de ingang van de tuin aan de Christiaan Schotanusstraat 2a, in de Noorderhoek te Sneek. Hier zijn onze kantine, de winkel en de toiletten voor tuinders/sters.

Openingstijden vanaf 1 april 2020: zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.  Kantine en winkel ook op maandag- en woensdagmiddag open van 13.30 - 15.30 uur.

Openingstijden vanaf 1 november 2020:
zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.  Kantine en winkel ook op woensdagmiddag open van 14.00 - 15.30 uur.

Leden van de vereniging kunnen gebruik maken van het aanbod van ons eigen ledenservicepunt dat gerund wordt door vrijwilligers. Op zaterdag is er ook altijd iemand van het bestuur aanwezig en kunt u inlichtingen krijgen over de verhuur van de tuinen en staat de koffie klaar!
Steeds meer tuinders lopen even binnen voor een bakje koffie, goede raad of voor de gezelligheid.

  • In het servicepunt worden de volgende zaken aan de leden verkocht:

  • meststoffen: kalk, kali- en stikstofmest en mengmeststoffen etc.
  • gewasbeschermingsmiddelen: middelen ter voorkoming van Pfytoftora, bestrijdingsmiddelen tegen kruipende en vliegende insecten, antispruitmiddelen etc.
  • zaden: de meest gangbare zaden zijn voorradig 
  • tuinplantjes vanuit onze verenigingstuinkas
  • tuinaarde: bemeste tuinaarde, tuinturf, potgrond, zaai- en stekgrond, culterra etc. zakken van 40 of 50 liter
  • stro: in pakken en in plastic balen
  • kippen- en konijnenvoer: legkorrel, legmeel, gemengd graan, schelpengrit en konijnenvoer
  • tuingereedschap, tuinnetten (diverse maten), vliesdoek (diverse maten en per rol) verse scharreleieren XXL en nog veel meer .........
  • compost, grond en koemest worden zowel in het najaar als in het voorjaar aangeboden via het servicepunt. Daar liggen de intekenlijsten. Bestellen = betalen! Het bestelde wordt op of in de buurt van uw tuin gebracht. Dat zit bij de prijs inbegrepen. We kopen als vereniging collectief in en hebben daardoor een scherpe prijs. En we letten op de kwaliteit!
In het verenigingsgebouw zijn toiletvoorzieningen aanwezig die ook buiten de openingstijden van het ledenservicepunt toegankelijk zijn voor onze tuiniers. Inlichtingen over de sleutels voor het toilet en de toegangshekken kunt u bij het servicepunt krijgen. Voor de sleutels moet een borg van € 20,00 betaald worden en de uitgifte is op zaterdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur. Buiten de openingstijden van de winkel moet de buitendeur bij het toilet altijd op slot.

Over de volkstuin op de Noorderhoek loopt een openbaar wandelpad. Een ieder is vrij om over de hoofdpaden te wandelen. De toegangshekken van de tuinen sluiten in de zomer 's avonds om 21.00 uur, in de winter om 18.00 uur voor wandelaars. Tuinders kunnen met een eigen sleutel altijd op de tuin, maar  wel graag de hekken na sluitingstijd gesloten houden en niet open laten staan.